13 Ekim 2012 Cumartesi

Ali Babacan Gelecek Planını Açıkladı



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, siyasi geleceği ile ilgili konuştu ve önümüzdeki dönem, özel sektörde görevine döneceğini açıkladı.

AK Parti'de 3. dönemini dolduran BaşbakanYardımcısı Ali Babacan için Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yakıştırılıyordu. Ancak Bakan, bu teoriye ters düşen açıklamalar yaptı. Babacan, "Siyaset ile ilgili uzun vadeli planlarım yok. Görev süremin bitmesinin ardından özel sektöre döneceğim" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Sonbahar Toplantıları'na katılmak üzere Japonya'nın Başkenti Tokyo'da bulunan Babacan, bir televizyon kanalının sorularını yanıtladı.

"GÖREVİM BİTİNCE ÖZEL SEKTÖREDÖNECEĞİM"

Ekonomiyle ilgili genel değerlendirmeleri sonrası "AK Parti tüzüğü gereğince önümüzdekiseçimlere katılamayacaksınız. Bundan sonraki planlarınız nelerdir?" sorusuna Ali Babacan, "Bizpartinin kurumsallaşması adına böyle bir karar aldık ve doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Siyasetle uzun vadeli planlarım yok. Yeni dönemde özel sektörde çalışmayı planlıyorum" dedi.

Financial Times'ta yayınlanan "Babacan'ın yeni kabinede olmamasının birçok yatırımcınıngözünde etkisinin iyi olmayacağı''na ilişkin haberin sorulması üzerine Babacan, "Ben özelsektörden geldim. Yaptığım işi askerlik görevi olarak görüyorum. Askerlik bitince asli görevime devam edeceğim" değerlendirmesini yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder